Lahden Harrastajateatteri esittää lokakuussa 2021 Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen-näytelmää Lahden Vaahterasalissa. Ensi-ilta on to 14.10. klo 19, ja kaikkiaan esityksiä on kuusi.

Nousiaisen Vadelmavenepakolainen-romaanin on dramatisoinut näytelmäksi Ari-Pekka Lahti, jonka näytelmäversio on hyvällä tavalla uskollinen alkuperäisteoksen juonelle, tunnelmalle ja tyylille.
Lahden Harrastajateatterille esityksen on ohjannut Jorma Kakko.


Näytelmää voisi luonnehtia traagiseksi komediaksi. Vadelmavenepakolainen on sekoitus absurdia huumoria, rikostarinaa ja koskettavaa kertomusta oman identiteetin ja onnen etsimisestä. Näytelmässä seurataan päähenkilön matkaa sympaattisesti kannustaen pilke silmäkulmassa. Pääosaa lukuun ottamatta näyttelijät saavat urakoida useita rooleja. Viittä roolia tekevän Suvi Niemen mielestä onkin mielenkiintoista ja kehittävää päästä näyttelemään monipuolisesti heittäytymällä erilaisten henkilöiden ja tunteiden maailmoihin.

Näytelmässä suomalainen mies, Mikko Virtanen (Jari Kallio), on aina halunnut olla aito, syntyperäinen ruotsalainen. Hänelle on syntynyt kuva ihanteellisesta ruotsalaisuudesta, jonka saavuttamiseksi hän on valmis tekemään mitä tahansa. Mikko menee jopa äärimmäisyyksiin asti raivatessaan esteitä tieltään ruotsalaiseksi. Mutta ovatko haaveet ja odotukset omasta satumaasta lopulta liian kultareunaisia todellisuuteen nähden? Entä tietääkö ihminen aina itsekään, mitä oikeastaan haluaa?


Esitykset Lahden Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26, Lahti):

To 14.10.2021 klo 19
La 16.10. klo 14
Ke 20.10. klo 19
Pe 22.10. klo 19
Ma 25.10. klo 19
La 30.10. klo 14

Esityksen kesto: n. 1h 35 min (sis. väliajan)


Kiitokset työryhmälle ja kaikille katsojille!