Lahden Harrastajateatteri esittää keväällä 2024 Agapetuksen (Yrjö Soinin) suositun ja ajattoman komediaklassikon Syntipukki. Teos on filmattu aikoinaan kahdesti ja sitä on esitetty vuosikymmenet eri puolilla Suomea. Lahden Harrastajateatterin versio on toteutukseltaan, rytmiltään ja näyttelemistyyliltään energinen ja kepeä sekä samalla uskollinen alkuperäiselle tarinalle. Ohjauksesta vastaa Jorma Kakko. Näytelmää voisi luonnehtia jopa farssiksi, sillä se pitää sisällään väärinkäsityksiä, juonittelua, pisteliästä dialogia ja koomisen karikatyyrisiä henkilöhahmoja.

Tapahtumien ketju alkaa siitä, kun Koikkalainen pyrkii kaikin keinoin töihin tavaratalo Sampoon ja hänet palkataan yleiseksi syntipukiksi. Koikkalaiselle tulee kuitenkin pian mitta täyteen jatkuvaa haukkumista, ja niinpä hän haluaakin päästä mahdollisimman äkkiä pois palveluksesta, mikä ei osoittaudukaan helpoksi tehtäväksi. Kun rohdoskauppaosaston Irja Salo saa houkuteltua Koikkalaisen vielä mukaan juoneensa, jolla säilyttää oman työpaikkansa, sotku on valmis.

Syntipukki on hauska tarina omien etujen ajamisesta, työpaikan ihmissuhteista, hyväntahtoisen ihmisen huiputtamisesta sekä siitä, miten henkilöön suhtautuminen muuttuu, kun hänen asemansa kohoaa.

Esitykset Lahden Vaahterasalissa (Kansantalo); Aleksanterinkatu 26B

SU 17.3.2024 klo 14

MA 18.3. klo 19

KE 20.3. klo 19

TI 26.3. klo 19

KE 3.4. klo 19

LA 6.4. klo 14


Liput: 15 euroa, VAIN KÄTEISMAKSU

Esityksen kesto n. 2h 15 min (sisältää väliajan)

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.