Klikkaa kuvaa niin näet julisteen isompana näytöllä.

HENKILÖESITTELY:SYLVI:

"Pah, mie sanon!"ALLI:

"Kekkonen tullee tänne, tänne!"FANNY:

"Viethän sie miut katsomaan Kekkosta?!"MARTTI KELLINSALMI:

"Huomenna hän tullee ja jokkaisen on oltava valmiina!"MAIJA KELLINSALMI:

"Ei puhuta tästä isikullalle, eihän ei."JUSSI:

"Kekkonen tulee tänne vierailulle, Urho Kaleva Kekkonen!"ANTERO:

"Hyvin tässä käy."LIISA:

" Mie en ymmärrä tätä maailmaa!"OLAVI:

"Mutta miun taidemuoto on sonetit, sonetit!"ANNELI:

"Olavi, me selviämme tästäkin."KAARIN-ANNE:

"Mie luettelen teille nyt..."


LAHDEN HARRASTAJATEATTERI esittää maaliskuussa 2017 näytelmää Kekkonen tulee!, esityspaikkana on Lahden Pikkuteatteri (Loviisankatu 8). Kekkonen tulee! -näytelmä perustuu Elias Koskimiehen elokuvakäsikirjoitukseen, jonka pohjana on Pia Pesosen novellikokoelma. Näytelmäksi sen on dramatisoinut ja ohjannut Jorma Kakko.

Kekkonen tulee! tarjoaa katsojalle farssimaisen meheviä roolihahmoja ja kuvaa tragikoomisen värikkäästi pienen paikkakunnan elämää. Se tuo esiin ajatuksen siitä, kuinka tärkeää on, että ihmisellä on jokin unelma paremmasta. Näytelmässä sitä jotain parempaa edustaa presidentin tuleva vierailu ja siitä mahdollisesti seuraavat muutokset.

Ehkä huomenna kaikki on toisin! Siinä on näytelmän keskeinen ajatus, ehkä eskapistinen, mutta toisaalta lohdullinen ja hyvin tähänkin päivään sopiva. Jotain samaa kuin Beckettin klassikkonäytelmässä Huomenna hän tulee.

Tarina nostaa nostalgisesti esiin myyttisen, jumalhahmoisen presidentin, joka elää näytelmän henkilöiden mielissä, mutta jolla ei ehkä ole paljoakaan tekemistä totuuden kanssa. Se kuva on silti kovin tuttu ja turvallinen, ainakin Kekkosen aikana eläneille.